12 skvělých aktivit pro nezapomenutelný Den dětí!

12 skvělých aktivit pro nezapomenutelný Den dětí!

Den dětí připadá na 1. červen a je jedním z nejvíce očekávaných dnů v roce u dětí. Je to skvělá příležitost oslavit dětství a strávit společně čas se svými malými miláčky. 

Na Den dětí lze organizovat různé aktivity, které jsou zaměřeny na zábavu, vzdělávání a oslavu dětí. 

Přináším vám 12 aktivit, které zajistí, že si tento den užijete jak vy, tak i vaše ratolesti.

  1. Kreativní dílna: Uspořádejte kreativní dílnu doma. Fantazii se meze nekladou a a tvořivosti také ne. Můžete malovat, kreslit, vyrábět, tvořit, skládat aj. Dětem poskytněte možnost vytvořit svá vlastní umělecká díla.
  2. Tvorba vlastních jídel: Co takhle si přichystat něco dobrého? A proč do toho nezapojit i děti? Jednoduché pokrmy jistě zvládnou samy nebo vám s přípravou mohou pomoci. Je libo domácí pizza nebo dort? Není problém. Nechte rozvíjet jejich dovednosti v kuchyni.
  3. Filmový maraton: Vyberte oblíbené filmy nebo pohádky a udělejte z toho celodenní maraton. Nachystejte si k tomu dobroty a společně se ponořte do světů plných dobrodružství.
  4. Výlet do Zoo nebo na farmu: Pokud máte v okolí Zoo nebo farmu, vezměte děti na výlet, kde se mohou seznámit s různými zvířaty. V zoo mohou sledovat i komentované krmení zvířat.
  5. Návštěva zábavního parku: Zábavní parky jsou rájem pro děti, kde si mohou vyzkoušet všelijaké atrakce, jízdy a hry, které nabízí. Vaše děti tak budou nadšené z toho, že mohou strávit den plný adrenalinu a zábavy a budou mít spoustu zážitků.
  6. Sportovní den: Zorganizujte sportovní den s různými venkovními hrami a soutěžemi. Můžete hrát fotbal, basketbal, závodit na kole nebo si připravit překážkovou dráhu. Mezi další zábavné pohybové aktivitky můžeme řadit závody v sáčkovém běhu, skákání v pytli, šplhání, hod koulí apod. Nechte děti pohybovat se a být aktivní.
  7. Představení, divadelní hra, kino: Navštivte divadlo nebo kino a vyberte si představení/film určený speciálně pro děti nebo který vyhovuje vám všem. 
  8. Piknik v přírodě: Udělejte si malou výpravu do přírody a uspořádejte piknik. Nezáleží, zda to bude v parčíku, v lese nebo někde na louce. Sbalte svačinu, deku a běžte si to užít. Rodiče mohou pro své děti využít i hru Obrázková Pátračka s tajenkou jako zábavný a vzdělávací prostředek při pikniku. https://www.chytryskolacek.cz/products/obrazkova-patracka-s-tajenkou
  9. Vlastní divadlo: Můžete také zorganizovat divadelní představení, kde si děti mohou samy zahrát a předvést své herecké schopnosti. 
  10. Vzdělávací hry a soutěže: Organizujte soutěže s vzdělávacím zaměřením, jako jsou kvízy, hádanky nebo logické hry.  Například takové chemické experimenty, experimenty s vodou nebo magnety mohou být poučné a zároveň zábavné.
  11. Dobročinné aktivity: Den dětí je skvělou příležitostí vysvětlit dětem význam pomáhání druhým. Můžete naplánovat dobročinnou akci, jako sbírku potravin, hraček nebo oblečení. Děti se tak naučí empatii a důležitosti pomáhat ostatním.
  12. Procházka po lese: Skvělou možností je, aby rodiče vyrazili s dětmi ven na procházku a přidali do ní zábavné úkoly. Tato aktivita nejenže posiluje pouto mezi rodiči a dětmi, ale také umožňuje dětem se učit zábavnou formou a objevovat nové informace o přírodě. K tomu ti může pomoci tato aktivitka Úkolová stezka. https://www.chytryskolacek.cz/products/ukolova-stezka

 

Je důležité zohledňovat věk dětí a zájmy a tomu přizpůsobovat aktivitky a celý program dne. Měly by mít různé možnosti, aby si mohly vybrat, co je nejvíce zajímá.

Především je ale Den dětí o radosti a vytváření vzpomínek. Ať už si vyberete jakoukoliv aktivitu, je důležité strávit čas spolu a dát dětem pocit lásky. 

Krásný Den dětí! ♥

 

A jak strávíte Den dětí vy? Napište do komentáře.

Zpět na blog

Napište komentář