Kreativita: Otevřete dveře k nekonečným možnostem a osobnímu rozkvětu

Kreativita: Otevřete dveře k nekonečným možnostem a osobnímu rozkvětu

Co je kreativita? Je to tvořivost. 

Je to zvláštní schopnost, kterou má každý z nás. A přece může být tak jedinečná a unikátní.

Je to síla, která nás motivuje objevovat a vyjadřovat naši individualitu. 

 

Existuje nespočet důvodů, proč je kreativita dobrá a proč bychom ji měli ve svém životě ocenit a rozvíjet. 

1. Kreativita nám pomáhá vyjadřovat naše myšlenky, pocity nebo představy, ať už skrze umění, tanec, hudbu, psaní nebo výtvarné umění. Poskytuje nám prostor pro vyjádření sebe samých a sdílení našich osobních příběhů s ostatními. 

Je to také skvělý způsob, jak se vyrovnat s emocemi a stresovými situacemi. Když nás přepadne smutek, často hledáme útěchu ve výtvarném či hudebním vyjádření a stává se tak naším způsobem, jak ventilujeme emoce.

2. Kreativní přístup nám také umožňuje překonávat překážky a hledat nové a  inovativní způsoby řešení. 

Při řešení problémů nám kreativní myšlení umožňuje přehodnotit zajeté přístupy a najít nové, originální cesty. Kreativní lidé tak mají tendenci být otevřenější a připravenější přijmout změnu.

3. Kreativita je také nástrojem pro osobní růst a rozvoj. Když se angažujeme v kreativních aktivitách, rozšiřujeme své dovednosti a znalosti, experimentujeme s novými nápady a technikami, a tím se vlastně neustále zdokonalujeme. 

 

A teď pro ty, kteří by se chtěli ponořit do světa kreativity, máme skvělou zprávu. 

Přinášíme vám možnost stáhnout si zdarma předlohu na aktivitku zaměřenou na výtvarné zpracování hrnečku/šálku na čaj. Tato předloha poskytuje prostor pro dotvoření a vyjádření vaší fantazie. Stačí kliknout na odkaz níže a získáte přístup k předloze:

Odkaz ke stažení předlohy na hrneček/čajový šálek:  https://www.chytryskolacek.cz/pages/zdarma

Popusťte uzdu své fantazie a nechte se unášet svými nápady. Věříme, že tato aktivita pomůže rozvinout vaše výtvarné dovednosti.

Pokud se potřebujete inspirovat, neváhejte se podívat v následujícím odkazu na náš YouTube kanál Chytrý školáček, kde najdete návod na vytvoření hrnečku/šálku, případně další tipy na tvoření: 

 https://www.youtube.com/watch?v=ZtXJPJeF8O0&t=55s

Najděte si chvilku času pro sebe a vytvořte něco krásného. Nezáleží na tom, jestli jste začátečník nebo zkušený umělec, kreativita je pro všechny. Nabijte se pozitivní energií a užijte si proces tvoření.

 

Jaký je nejneobvyklejší způsob, jakým jste kdy uplatnili svou kreativitu ve svém každodenním životě? Napište do komentáře.

Zpět na blog

Napište komentář